afafaf

loading...

2016. november 16., szerda

Sárgarépás-diós kocka

Kifőztük Gasztromagazin

Sárgarépás-diós kocka

2016. március 06.
Sárgarépás-diós kocka

Hozzávalók

  • Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez
  • 13 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 7 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 kisebb alma
  • 4 tojás
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • a tetejére:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3-5 dkg nyírfaporcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • a tálaláshoz:
  • fél diószemek

Elkészítés

  1. Sárgarépás-diós kocka

    A diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk. A sárgarépát meg az almát meghámozzuk és lereszeljük. A kókuszzsírt kézi mixer segítségével elvegyítjük a cukorral. Hozzáadjuk előbb a tojásokat, majd a sárgarépát és az almát. Belekeverjük a fűszerekkel és sütőporral elvegyített liszteket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
    A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kézi mixerrel összedolgozzuk a nyírfaporcukorral, majd adagonként beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémmel megkenjük a piskótát, felszeleteljük, és dióval a tetején tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése