Kifőztük Gasztromagazin
Sárgarépás-diós kocka
2016. március 06.

Hozzávalók
- Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez
- 13 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 7 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg dió
- 15 dkg nyírfacukor
- 10 dkg kókuszzsír
- 10 dkg sárgarépa
- 1 kisebb alma
- 4 tojás
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- a tetejére:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 3-5 dkg nyírfaporcukor
- 1 citrom reszelt héja
- a tálaláshoz:
- fél diószemek
Elkészítés
- Sárgarépás-diós kocka
A diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk. A sárgarépát meg az almát meghámozzuk és lereszeljük. A kókuszzsírt kézi mixer segítségével elvegyítjük a cukorral. Hozzáadjuk előbb a tojásokat, majd a sárgarépát és az almát. Belekeverjük a fűszerekkel és sütőporral elvegyített liszteket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kézi mixerrel összedolgozzuk a nyírfaporcukorral, majd adagonként beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémmel megkenjük a piskótát, felszeleteljük, és dióval a tetején tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése