Madártej gluténmentesen
2015. március 09.

Hozzávalók
- 1 l tej
- 4 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 evőkanál rizsliszt
Elkészítés
- Madártej gluténmentesenA tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Nagy lábosban vizet forralunk, és vizezett evőkanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat kb. 1/2 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük és lecsepegtetjük.
A tojások sárgáját 1 dl tejjel, a maradék cukorral és a rizsliszttel csomómentesre dolgozzuk. A többi tejet a felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd vékony sugárban hozzáöntjük a tojásos keveréket. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. A kész vaníliamártást üvegtálba öntjük, a tetejére tesszük a habgaluskákat. Kihűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése