afafaf

loading...

2016. november 16., szerda

Marcipánnal töltött mandulacsók

Kifőztük Gasztromagazin
Marcipánnal töltött mandulacsók

Hozzávalók

  • 3 tojásfehérje
  • 5 dkg kristálycukor
  • 20 dkg nagyon finom szemcséjű porcukor
  • 10 dkg nagyon finomra darált mandula
  • 2 dkg sötét kakaópor
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg natúr marcipán
  • 4-5 evőkanál narancslikőr

Elkészítés

  1. A porcukrot, a mandulát és a kakaóport simára keverjük. (Jó, ha át is szitáljuk.) A tojásfehérjét a kristálycukorral kézi habverővel a cukor teljes felolvadásáig verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaós mandulát. A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire egyforma nagyságú félgömböket nyomunk belőle. Kb. 60 percig állni hagyjuk (akkor jó, ha óvatosan hozzáérve nem tapad az ujjunkra tészta). 140 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. 
    A marcipánt krémesre keverjük a likőrrel, és kettesével megtöltjük a süteményeket.

    Tipp: másfajta intenzív ízű likőrrel is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése