afafaf

loading...

2016. november 15., kedd

Villámgyors csirkés paella recept

Villámgyors csirkés paella
Nehézségi szint:
Kezdőknek
 
Elkészítési idő:
40 perc
 
Mennyiség:
4 fő részére
 
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    • 500g csirkemell filé
    • 2 ek olaj
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors, petrezselyemzöld
    • 1 csipet sáfrány
    • 1 kaliforniai paparika
    • 200g koktélrák
    • 200g vegyes zöldségkeverék (fagyasztott)
    • 6 dl alaplé (ha nincs akkor kocka+víz)
    Elkészítése:
    A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk.
    Az olajon fehéredésig pirítjuk, és amíg a csirke pirul megpucoljuk a hagymát és apróra vágjuk a paprikával együtt.
    img_2125
    Amikor a csirke elkészült félre tesszük egy másik edénybe, és a visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és belenyomjuk a fokhagymát (használhatunk fokhagyma granulátumot is).
    img_2131
    Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplé egyharmadával. Visszarakjuk bele a csirkehúst, hozzáadjuk a rákot és a vegyes zöldséget, majd egy csipetnyi sáfrányt szórunk rá.
    Körülbelül 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük a maradék alaplével.
    img_2146
    Jól összekeverjük, majd addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ha véletlen hamarabb főné el a levét, akkor nyugodtan pótoljuk vízzel.
    Amikor elkészült, megszórjuk petrezselyem zölddel, összekeverjük és tálaljuk.

    Tipp:


    Mielőtt tálaljuk, locsoljuk meg kis citromlével.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése