Sütőtökös-fahéjas perec recept
Benevezve: Fűszeres sütemények receptverseny 1 szavazat

50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
hozzávalók / 6 adag
Tészta:
- 3 dl víz
- 2 ek méz
- 2.5 dkg friss élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg kanadai sütőtök (püré)
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék(elhagyható)
Szódás fürdő:
- 1.5 l víz
- 3 ek szódabikarbóna
mit hogyan?
ezt olvastad már?
ajánlat
Sütőtökpüré: a tököt megsütöm 45 perc alatt. A héjáról lekaparom a húsát, alaposan pépesre turmixolom.
alapanyagok
receptjellemzők
konyha: amerikai
alkalom: Halloween
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Halloween
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert
receptkategóriák
főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: bagel, kifli, buci, croissant,zsemle, briós, pita, édes leveles, burek,hamburger-buci
alkategória: perec
hasonló kategóriák: bagel, kifli, buci, croissant,zsemle, briós, pita, édes leveles, burek,hamburger-buci
egyéb elnevezések
Sütőtökös perec, sütőtökperec
elkészítés
- A meleg vízzel, mézzel a friss élesztőt felfuttatjuk.
- A lisztet, a sót, fűszert átkeverjük. Amikor az élesztő felfutott, a sütőtökpürével együtt egy lágy tésztát gyúrunk. Fontos, hogy ne legyen ragadós.
- A tésztát meleg helyen, 30 percet kelesztjük. Utána átgyúrjuk. A levegőt kinyomkodjuk belőle. Úgy 12 db egyenlő nagyságú kis tésztákat készítünk. A kis darabokból egy-egy 40 cm hosszúságú perecnek való tésztát sodrunk. Pereceket készítünk belőlük. (Vannak fent technikák különböző honlapokon.)
- A pereceket 15 percet pihentetjük.
- Irány a fürdő! Egy magasabb lábasba feltesszük a vizet forralni. Beleteszünk a 3 evőkanál szódabikarbónát. Vigyázzunk, mert forrásban felhabzik, és ki is futhat! Óvatosan bánjunk vele! Egyesével 30 másodpercre beletesszük a fürdőbe. Szűrőlapáttal kivesszük, szalvétára tesszük, lecsöpögtetjük.
- Amikor megszikkadtak, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a pereceket, betoljuk az előmelegített sütőbe, 15-20 perc múlva, amikor szép barnára sültek, kivesszük.
- Majd a szórás következik. A vajat megmelegítjük, de csak annyira, hogy folyós legyen. (Nem kell forralni!) Cukrot és a fahéjat összekeverjük. A pereceket, amikor langyosak, ecsettel lekenjük a vajjal, és fahéjas cukorral megszórjuk.
- A szépen megszórt pereceket kínáljuk. Kakaó, csokoládé, tea kíséretében.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- költség: 500 Ft
- elkészítettem: 1 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése