afafaf

loading...

2016. november 15., kedd

Sütőtökös-fahéjas perec recept


Sütőtökös-fahéjas perec recept

Sütőtökös-fahéjas perec
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
 hozzászólások
hirdetés

story

Sokat nem kerestem, egy amerikai receptkönyvben találtam. Kipróbáltam és...? Bevált! A fotón nem megégett perecek vannak, hanem sütőtökös, fahéjas, ettől szép barnák! :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta:

Szódás fürdő:

Szórás:

hirdetés

ajánlat

Sütőtökpüré: a tököt megsütöm 45 perc alatt. A héjáról lekaparom a húsát, alaposan pépesre turmixolom. 

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: Halloween
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggelitízóraiuzsonna
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: bagel, kifli, buci, croissant,zsemle, briós, pita, édes leveles, burek,hamburger-buci

egyéb elnevezések

Sütőtökös perec, sütőtökperec
 Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vízzel, mézzel a friss élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a sót, fűszert átkeverjük. Amikor az élesztő felfutott, a sütőtökpürével együtt egy lágy tésztát gyúrunk. Fontos, hogy ne legyen ragadós.
  3. A tésztát meleg helyen, 30 percet kelesztjük. Utána átgyúrjuk. A levegőt kinyomkodjuk belőle. Úgy 12 db egyenlő nagyságú kis tésztákat készítünk. A kis darabokból egy-egy 40 cm hosszúságú perecnek való tésztát sodrunk. Pereceket készítünk belőlük. (Vannak fent technikák különböző honlapokon.)
  4. A pereceket 15 percet pihentetjük.
  5. Irány a fürdő! Egy magasabb lábasba feltesszük a vizet forralni. Beleteszünk a 3 evőkanál szódabikarbónát. Vigyázzunk, mert forrásban felhabzik, és ki is futhat! Óvatosan bánjunk vele! Egyesével 30 másodpercre beletesszük a fürdőbe. Szűrőlapáttal kivesszük, szalvétára tesszük, lecsöpögtetjük.
  6. Amikor megszikkadtak, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a pereceket, betoljuk az előmelegített sütőbe, 15-20 perc múlva, amikor szép barnára sültek, kivesszük.
  7. Majd a szórás következik. A vajat megmelegítjük, de csak annyira, hogy folyós legyen. (Nem kell forralni!) Cukrot és a fahéjat összekeverjük. A pereceket, amikor langyosak, ecsettel lekenjük a vajjal, és fahéjas cukorral megszórjuk.
  8. A szépen megszórt pereceket kínáljuk. Kakaó, csokoládé, tea kíséretében.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése