Diós kosárka
2013. szeptember 10.

Hozzávalók
- a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- a töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
- a díszítéshez: olvasztott csokoládé, dió
Elkészítés
- A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Belegyúrjuk a többi alapanyagot, utána fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát.
Ezután lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.A tésztakorongokat kivajazott muffinformába vagy kosárkaformába igazítjuk.A töltelékhez a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A többi hozzávalót összekeverjük, aztán óvatosan beleforgatjuk a habba. A tésztakosárkákat ezzel a diós habbal töltjük meg, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük őket.A sütemények tetejét olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük.Tipp: mielőtt megtöltjük, a kosárkák aljába tehetünk egy-egy szem rumosmeggyet vagy egy-egy kávéskanál pikáns lekvárt. Dió helyett mandulát vagy mogyorót is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése