afafaf

loading...

2016. november 18., péntek

Diós kosárka

Diós kosárka

2013. szeptember 10.
Diós kosárka

Hozzávalók

  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojásfehérje
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
  • a díszítéshez: olvasztott csokoládé, dió

Elkészítés

  1. A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Belegyúrjuk a többi alapanyagot, utána fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát.
    Ezután lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
    A tésztakorongokat kivajazott muffinformába vagy kosárkaformába igazítjuk.
    A töltelékhez a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A többi hozzávalót összekeverjük, aztán óvatosan beleforgatjuk a habba. A tésztakosárkákat ezzel a diós habbal töltjük meg, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük őket.
    A sütemények tetejét olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük.
    Tipp: mielőtt megtöltjük, a kosárkák aljába tehetünk egy-egy szem rumosmeggyet vagy egy-egy kávéskanál pikáns lekvárt. Dió helyett mandulát vagy mogyorót is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése