afafaf

loading...

2016. november 16., szerda

Puha mézeskalács

Hozzávalók:

  • 50 deka méz
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 6 deka cukor
  • 50 deka liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 deka őrölt kardamom
  • késhegynyi fahéj
  • vágott mandula

Elkészítése

Az 50 deka mézet meglangyosítunk összekeverjük, 2 egész tojással, 2 tojássárgájával, 6 deka cukorral, 50 deka liszttel, 1 kávéskanál szódabikarbónával, 2 deka őrölt kardamom-maggal, (Inidiai fűszer) késhegynyi fahéjjal és jól összedolgozzuk.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét meghinthetjük vágott mandulával és egyenletes, de nem nagy tűznél 30 percig sütjük.
mezeskalacs
Kihűlés után szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése