afafaf

loading...

2016. november 14., hétfő

Madártej

Egyszerű és isteni finom! Egyik nagy kedvence kicsiknek, nagyoknak…

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 5 púpos evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 5 tojás

Elkészítése

A tejet közepes lángon elkezdjük melegíteni egy nagyobb tálban.  A tojásokat elválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukrokkal simára keverjük.
Ha már meleg a tej, akkor fokozatosan kanalazunk a cukros tojáshoz belőle, hőkiegyenlítést végzünk. Majd kevergetés közben lassan a tejhez csurgatjuk.
Mérsékelt lángon tovább főzzük. Közben a fehérjéket kemény habbá verjük.
Egy kanál segítségével a fehérjéből galuskákat szaggatunk, amit a tejbe engedünk, és kicsit meglocsolgatjuk a vaníliás tejjel.
Addig főzzük, közben óvatosan kavargatva, míg a madártej már épp kezdene forrni.
Elzárjuk, és jól behűtjük.
madartej
Beküldő: Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése